Változások az Újkor.hu szerkesztőségében

Az Újkor.hu szerkesztőségében személyi változások történtek, amelyek nyomán csapatunk megújult 2024 tavaszán. A lényeget röviden szeretném összefoglalni olvasóink számára az alábbiakban.

Fóris Ákos kollégánk idén év elején úgy döntött, hogy lemond rovatvezetői megbízatásáról portálunknál.  Ákos 2017 óta vezette a Magyar történelem rovatot. Hét éves szerkesztőségi munkája során mindvégig precízen, szakmai alapon állva dolgozott. Elkötelezett munkáját ezúton is köszönöm, és sok sikert kívánok a jövőre nézve. Ákos nem búcsúzott el teljes mértékben a portáltól, hiszen tanácsadóként a csapat része marad.

Selmeczi Péter
Selmeczi Péter

A Magyar történelem rovatot a jövőben nem egy, hanem két kolléga fogja vezetni, akik a cikkeket kronologikusan osztják fel egymás között. A középkorral és a kora újkorral Ujj Zoltán, a 19–20. századdal Selmeczi Péter fog foglalkozni. Mindketten történelem szakos PhD-hallgatók az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, s mindketten publikáltak már korábban portálunkon. Ujj Zoltán cikkei ide, Selmeczi Péter cikkei ide kattintva érhetőek el.

Ujj Zoltán
Ujj Zoltán

Változás történt a Beszámoló rovat élén is. A rovatot 2021 óta vezető Schvéd Brigitta 2023 nyarán jelezte, hogy a szerkesztői feladatokat nem tudja tovább ellátni, és csak tanácsadóként tudja segíteni munkánkat. A rovatot akkor Szőts-Rajkó Kinga főszerkesztő-helyettes vette át ideiglenesen. A rovat idén tavasszal megtalálta új állandó vezetőjét Krizsán Bálint személyében, aki a Szegedi Tudományegyetem Történelemtudományi Doktori Iskola doktorjelöltje, illetve a Szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola tanára. Korábbi Újkor.hura írt cikkei ide kattintva érhetőek el.

Krizsán Bálint
Krizsán Bálint

Az Aktuális rovat szintén más formában működik tovább. Lengyel Ádám rovatvezető ezentúl elsősorban a videós tartalmakra (így a The History Geekre) összpontosít. Az Aktuális rovat ügyeit Szőts-Rajkó Kinga főszerkesztő-helyettes viszi tovább. 

Frissített impresszumunk ide kattintva érhető el.

Új kollégáink működéséhez sok sikert, a leköszönőknek pedig minden jót kívánunk!

Ezt olvastad?

Január 14. a magyarországi német önkormányzatok napja. Ebből az alkalomból kerestük fel Korom Alexandra fiatal kutatót, a SZTE Történelemtudományi Doktori
Támogasson minket