HadTörténész Sörest – 170 éves a Magyar Honvédség

Térkép nem érhető el

Időpont
2018 máj 16.
19:00 - 22:00

Helyszín
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum


2018. május 16-án, szerdán 19 órai kezdettel a Történész Sörest előadássorozat ezúttal rendhagyó címmel és helyszínnel jelentkezik. A májusi eseménynek a Budai várban található HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványterme (1014 Budapest, Kapisztrán tér 2–4.) ad otthont. A Hadtörténeti Intézet és Múzeummal együttműködve, a Magyar Honvédség megszületésének 170. évfordulójára emlékezik. A belépés ingyenes, minden érdeklődő számára nyitott (még akkor is, ha valaki nem feltétlenül a sörök iránt elkötelezett).

A HadTörténész Sörest kulturális-, tudományos kezdeményezés, kötetlenebb keretek között teremt lehetőséget a történelem megismerésére és a szakmai érintkezésre. Előadói a hadtörténelem elismert kutatói, rangos személyek, akik az est keretében három háborús időszakot, és a Magyar Honvédség egyes fegyvernemeit járják körül, miközben a közönség tagjai kellemesen fogyaszthatják italaikat. Mindezt téve a Hadtörténeti Intézet és Múzeum falai között. Az előadásokat követően lehetőség nyílik a témákat érintő kérdések feltevésére, valamint kötetlenebb beszélgetésre.

Hermann Róbert, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum főtanácsosa, tudományos-helyettese az 1848-49-es szabadságharc huszárságának érdekes történeteit járja körül.

Kovács Vilmos ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka a „Nagy Háború” honvéd tüzérségét veszi elemzésének tárgyául.

Horváth Csaba ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnok-helyettese a második világháború honvéd gyalogságát mutatja be.

Az est moderátora: Ujvári Gábor, a VERITAS Történetkutató Intézet, tudományos főmunkatársa, kutatócsoport-vezető lesz. 

Az eseményhez az italokat a Budapest Klisé Bár szolgáltatja.

***A Söresten részvevőket különböző meglepetésekkel, nyereményekkel várják. Az immár szokásos „Sörest Totó” mellett további lehetőségek lesznek arra, hogy a hallgatóság tagjai többek között belépőt nyerhessenek az idei Múzeumok Éjszakájára, vagy a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumba, de akár egy kézműves sörrel is gazdagodhatnak.

Facebook-esemény 

Ezt olvastad?

Szkander bég személyével és az albán ellenállással kapcsolatban rengeteg hamis tény él a köztudatban, melyek sokszor még a kutatók számára