Mesés (B)irodalom Bécsben | Kiállítás

Térkép nem érhető el

Időpont
2019 máj 06. - 2019 jún 28.
Egész napos

Helyszín
Collegium Hungaricum


Egyszer volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren, de még az üveghegyen is túl, a Debreceni Irodalom Házában volt egyszer egy Mesés (B)irodalom. A (B)irodalom lakói bátor, bájos, okos egy- és hétfejű mesehősök voltak, akik most két hónapra Bécsbe költöznek.

Az osztrák fővárosban élőket s az odalátogatókat a Déri Múzeum tagintézményének időszaki kiállítása a magyar meseirodalom tájain kalauzolja. Bemutatja a népmesék világát, Benedek Elek, Arany László munkásságát, emellett játékos nosztalgiával hívja életre az úgynevezett retró mesék hőseit. A látogató találkozhat Mazsolával, Kukorival és Kotkodával, a Tv Macival, tanúja lehet Frakk, Mirr-Murr, A legkisebb ugrifüles, Süsü, A kockásfülű nyúl, Pom Pom, Vuk, Ludas Matyi, Misi Mókus, A nagy ho-ho-horgász és még sok-sok mesehős kalandjának. Továbbá megismerheti a magyar meseirodalom olyan feledhetetlen alakjainak munkásságát, mint például Csukás István, Marék Veronika, Bálint Ágnes, Dargay Attila, Henrik Irén és Sajdik Ferenc.

A Mesés (B)irodalom május 6-án  nyitja meg varázskapuit Bécsben, s a Collegium Hungaricumban június 28-ig szeretettel, no és díjtalanul várja a kalandos kedvű vándorokat 2-99 éves korig.

Ezt olvastad?

Léteznek-e ügynökakták? Mennyire hihetőek az állambiztonsági iratok információi? Mennyire nehezíti meg a moralizálás a történészek dolgát? E kérdésekkel vezetik be