Elindult a POLHUNATION lengyel-magyar oktatási projekt

2020. március 23-án, a Lengyel-Magyar Barátság Napján elérhető vált a POLHUNATION projekt honlapja. A Történettudományi Intézet és a Wacław Felczak Alapítvány együttműködésében megvalósuló oktatási projekt célja, hogy a középiskolai történelemoktatást a magyar-lengyel történelmi kapcsolatokkal kiegészítse. A munka során 24 történelmi kisfilmet készítettünk Mátyás király uralkodásától az 1989-es rendszerváltásig terjedő időszak legfontosabbnak ítélt történelmi pillanatairól.

A mai napon induló honlapon a filmeket a történelem tankönyvek tananyagába ágyaztuk, a tankönyvi szöveget sok helyen kiegészítettük, illetve térképeket és fényképeket mellékeltünk hozzá. Az érdeklődő diákok számára minden egyes témakör mellé további olvasnivalót is ajánlottunk. A diákok az ismeretanyag elsajátítása után kvízkérdések segítségével ellenőrizhetik tudásukat. Bízunk benne, hogy a projekt tartalma és formája kielégíti a digitális oktatás igényeit és hasznos segédanyagot jelentenek majd tanárok és diákok számára egyaránt.

A projekt egyik ötletgazdájával, Mitrovits Miklós történésszel készült interjúnk ezen a linken olvasható.

Elérhetőségek

A projekt a hivatalos honlapja mellett elérhető a Facebookon, az Instagramon és a Youtube-on is.

Ezt olvastad?

2023 december 20-án az MTA Filozófiai és Történettudományi Osztálya Művészettörténeti Tudományos Bizottsága nyilatkozatot adott ki, amelyben tiltakozott a művészettörténet mint
Támogasson minket