ELTE BTK Történelemtudományi Doktori Iskola Középkorral foglalkozó doktoranduszok konferenciája | Konferenciafelhívás

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

Az ELTE BTK Történelemtudományi Doktori Iskolájának három doktori programja 2024 nyarán nemzetközi konferenciát szervez magyar és külföldi doktori hallgatóknak, hogy lehetőségük legyen a középkorral kapcsolatos kutatási eredményeik bemutatására és egymás szakmai tevékenységének alaposabb megismerésére.

2010 óta kerül megrendezésre a Középkorral foglalkozó doktoranduszok konferenciája, idén tizenötödik alkalommal. Az eseményt az ELTE BTK három doktori iskolája, egész pontosan a Középkori Magyar Történeti, a Történelem Segédtudományai és a Középkori és Kora Újkori Egyetemes Történeti Doktori Program szervezi. Az idei ülésszak doktorandusz szervezői Varga Virág, Vas Máté és Tuček Viktor. A tavalyi konferenciáról itt olvasható tudósításunk.

A szervezők magyar és angol nyelven is várják a középkori Európa és Magyarország középkori történetével, művészetével, anyagi és szellemi kultúrájával kapcsolatos előadásokat.

Kérjük az érdeklődőket, hogy küldjék el absztraktjukat maximum 200 szóban magyar, valamint angol nyelven a következő e-mail címre: eltephdkonf.kozepkor@gmail.com. A beküldés határideje eredetileg 2024. február 18-a volt, ezt február 25-ig hosszabbítottuk meg. Kérjük, a beküldők jelöljék meg az intézmény és a témavezető nevét is. A felhívás angol nyelvű verziója itt érhető el.

Felhívnánk rá a figyelmet, hogy a szervezők a konferencián részt vevő előadóknak lehetőséget biztosítanak arra, hogy kutatásaikat a Micae mediaevales sorozat következő kötetében megjelentessék. Az előző kiadvány itt, a korábbiak pedig itt érhetőek el.

Kérjük, hogy az előadók az utazásra és szállásra való támogatási igényüket előre jelezzék! A pályázókat 2023. március 10-ig tájékoztatjuk absztraktjuk elfogadásáról.

Jelentkezési információk:

Cím: eltephdkonf.kozepkor@gmail.com

Beküldés határideje: 2024. február 25.

Az előadások tervezett időtartama: 20 perc

Konferencia időpontja: 2024. június 20–21.

Helyszín: ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum körút 4/A, fszt 39.)

További információért keressék bizalommal a konferencia szervezőit az alábbi e-mail címen: eltephdkonf.kozepkor@gmail.com

Ezt olvastad?

Az ELTE BTK Történettudományi Doktori Iskola országos konferenciát szervez 2024 tavaszán, amelynek keretein belül a magyarországi és határon túli doktorandusz
Támogasson minket