Heti Ajánló 2018/40.

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

Október első hetének minden hétköznapjára jut egy tudományos program. Ajánlónkban ezúttal is helyet kaptak budapesti és vidéki rendezvények, köztük több kerekasztal- és műhelybeszélgetés, szakmai konferencia, vita, konferencia és egy levéltári nap is.

Október 1-jén, hétfőn 18.00-tól Szabó Ervin halálának 100. évfordulóján beszélgetést rendeznek a Politikatörténeti Intézetben. (Bővebben.)

Október 2-án, kedden 9.00-kor kezdődik az Állambiztonsági Szolgálatok Levéltárában A magyar hírszerzés Ausztriában a hidegháború alatt (1948–1989) című német nyelvű konferencia. (Bővebben.)

Október 2-án, kedden 10.00-tól rendezik a “Cseppek, kortyok és morzsák az új és legújabb kori gasztronómia históriájából” című szakmai konferenciát a a Magyar Nemzeti Levéltár Győr-Moson-Sopron Megyei Levéltárában. (Bővebben.)

Október 2-án, kedden 11.00-kor kezdődik Eszik Veronika „Az a nép kifakadt a méter-rendszer ellen is.” A városi modernizáció kritikus percepciója a dualizmus kori Horvátországban című előadása az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézete szervezésében. (Bővebben.)

Október 2-án, kedden 18.00-tól 1918–19 és az egyházak címmel rendez vitát a VERITAS Történetkutató Intézet a VERITAS-estek keretében. (Bővebben.)

Október 3-án, szerdán 17.00-kor kezdődik műhelybeszélgetés a Magyar Nemzeti Múzeumban „Szeptember végén” – Szendrey Júlia valódi személyisége címmel. (Bővebben.)

Október 4-én, csütörtökön 10.30-as kezdettel a székesfehérvári Városi Levéltár és Kutatóintézet Birtok és birtoklás a középkori Magyarországon címmel rendez konferenciát. (Bővebben.)

Október 4-én, csütörtökön 16.00-kor veszi kezdetét a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltárának Levéltári Napja Szegeden. (Bővebben.)

Október 4-5. között KÖZÉP-EURÓPAI NEMZETEK AZ OSZTRÁKMAGYAR MONARCHIÁBAN címmel kétnapos konferenciát rendeznek a Magyar Nemzeti Múzeumban. (Bővebben.)

Október 5-én, pénteken 14.00-től a Raoul Wallenberg Egyesület szervezésében a Kossuth Klubban lesz egy kerekasztal-beszélgetés Horthy Miklósról és a Horthy-korszakról. (Bővebben.)

Ezek lesznek a hét általunk ajánlott programjai, kövesse velünk az eseményeket a továbbiakban is! Ne feledjék, Naptár rovatunk hétközben is folyamatosan frissül, érdemes rendszeresen figyelni.

(Naptárunkba szívesen fogadunk minden történelemmel kapcsolatos, tudományos programot. Email címünk: info@ujkor.hu)

Ezt olvastad?

A kortársak és az utókor körében elterjedt történelmi tévhit és az események félreértelmezése, miszerint az 1918-19-es kormányok mögött a szabadkőműves
Támogasson minket