Podcast ajánló: Egyháztörténet és a második világháború

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

A Közép-európai Egyetem és az MTA második világháború története albizottság közös podcast sorozatában az albizottság tagjaival és szerzőkkel készül beszélgetés a most megjelent munkájuk kulisszatitkairól és azokról a kutatási eredményekről, amelyek megváltoztatják azt, amit a háborúról tudunk. 

 

Bánkuti Gáborral, a Pécsi Tudományegyetem habilitált egyetemi docensével, A frontátvonulás és a diktatúra kiépülésének egyházi recepciója szerzőjével Pető Andrea beszélgetett arról, hogy milyen kihívást jelent “élő forrással”, a Historia Domus-okkal dolgozni, mit tudhatunk meg a német és szovjet megszállás tapasztalattörténetéről, és milyen az egyháztörténeti kutatás helyzete Magyarországon. A tanulmány a Váltóállítás: Diktatúrák a vidéki Magyarországon 1945-ben című kötetben került kiadásra (Budapest: MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet, 2017: 411-424).

A felvétel ezen a felületen hallgatható meg az indítógombra kattintva (bal alsó sarok).

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

Ezt olvastad?

2022. június 3-án nyitották meg a „Szerb megszállás Pécsett 1918–1921” című kiállítást a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont földszinti aulájában,
Támogasson minket