Podcast ajánló: El kell-e mondani az elmondhatatlant, ha az háborús nemi erőszak?

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

A Közép-európai Egyetem és az MTA második világháború története albizottság közös podcast sorozatában az albizottság tagjaival és szerzőkkel készül beszélgetés a most megjelent munkájuk kulisszatitkairól és azokról a kutatási eredményekről, amelyek megváltoztatják azt, amit a háborúról tudunk. 

Pető Andrea, a CEU egyetemi tanárával Stefano Bottoni, MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet tudományos főmunkatárs, az MTA II. világháború történeti albizottság titkára beszélget Elmondani az elmondhatatlant. A nemi erőszak története a Magyarországon a II. világháború alatt (Jaffa, 2018) kötetéről, hogy mit lehet tudni a nemi erőszakból megszületett gyerekekről, milyen tényezők járultak hozzá a háborús nemi erőszak elhallgatásához, és hogyan alakul a szovjet katonák által elkövetett nemi erőszak emlékezetének időbelisége Magyarországon és Oroszországban.

A felvétel ezen a felületen hallgatható meg az indítógombra kattintva (bal alsó sarok).

Ezt olvastad?

Tudományos ajánlónk e heti főszereplői többek között Görgei Artúr és Roger Crowley de terítékre kerül még a Tanácsköztársaság, a budapesti
Támogasson minket