Hadtörténelmi Délutánok | Könyvbemutató és előadás

Térkép nem érhető el

Időpont
2019 okt 26.
14:00 - 18:00

Helyszín
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum


A HM HIM „Hadtörténelmi Délutánok” sorozata az 1944-1945. évi magyarországi hadműveletek 75. évfordulója jegyében folytatódik. Ezúttal Számvéber Norbert tart előadást „Királytigrisek az Alföldön – A német IV. páncéloshadtest ellencsapása, 1944. október 19-25.” címmel.

Az előadás után a szokásos fórumrész következik.

Az előadás előtt 15:00 órától könyvbemutatóra kerül sor, ahol Kamen Nevenkin frissen megjelenő „A Budapest Erőd” című kétkötetes munkájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiadvány a magyar fővárosért vívott 1944-1945. évi harcokat dolgozza fel.

A könyvbemutató előtt 14:00 órától a HM HIM Hadtörténeti Múzeum II. világháborús kiállításában tárlatvezetésen vehetnek részt, ehhez kapcsolódóan pedig a kiállítótérben az 1944-45. évi magyarországi harcokban alkalmazott jellemző magyar, német és szovjet lövészfegyverekről és gyalogsági nehézfegyverekről tekinthetnek meg tematikus bemutatót „testközelből”.

Az előadás és a könyvbemutató helyszíne a II. emeleti Díszterem, a tárlatvezetés és a fegyverbemutató pedig a II. világháborús kiállítótérben kerül megrendezésre.

A rendezvény Facebook-eseménye ide kattintva elérhető.

Ezt olvastad?

1749-ben Párizs megszépítéséről című írásában Voltaire már sürgette Párizs megújítását: nyilvános piacokat, kutakat, szabályos utcákat, színházakat kell létesíteni, a keskeny,