Kötetbemutató: 1956: A szabadság narratívái

Térkép nem érhető el

Időpont
2017 okt 25.
17:00 - 19:00

Helyszín
Szent István Művelődési Ház


 

2017. október 25-én (szerda) 17.00 órakor a székesfehérvári Városi Levéltár és Kutatóintézet, a Kodolányi János Főiskola és az Alba Polisz Tudományos Park Egyesület közös könyvbemutatót tart Székesfehérváron. A kötetet Dr. Rácz János, PhD, a VERITAS Történetkutató Intézet tudományos munkatársa mutatja be.

A kötetről:

A kötet, melyet a kedves Olvasó kezében tart, olyan tanulmányok gyűjteménye, melyek az 1956-os forradalom és szabadságharc modern és forrásokon alapuló értelmezéséhez igyekeznek új szempontokkal hozzájárulni. A könyv lapjain két 2016 őszén megrendezett székesfehérvári konferencia anyagát örökítették meg a szerzők. A kiadvány több intézmény, az Alba Polisz Tudományos Park Egyesület, a Magyar Nemzeti Levéltár, a Székesfehérvári Egyházmegye, valamint a Kodolányi János Főiskola összefogásával születhetett meg. A szerzők a magyar politikatörténet, a mikrotörténet, az egyház-, kultúr- és gazdaságtörténet, a bel- és külpolitika, valamint a személyes életutak felől közelítenek 1956 ma is érvényes narratíváihoz és vezetik be új kutatási eredményeikbe az érdeklődő olvasót. Amennyiben a jelen kötet 19 tanulmányában elmélyed a téma iránt érdeklődő kedves olvasó, úgy máris láthatóvá válnak e munka erényei: az aktuális, ám történelmi tapasztalatokkal és forrásokkal alátámasztott kutatási irányok, a körülöttünk feszülő, mindmáig ható történelmi kihívások elemző bemutatása, a szakmai színvonallal párosuló értékteremtés, valamint a nemzetépítés folyamatában is hasznosítható új tudásanyagok beemelése az oktatásba.

Helyszín: Szent István Művelődési Ház (Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1.)

Forrás: VERITAS Történetkutató Intézet

Ezt olvastad?

Szkander bég személyével és az albán ellenállással kapcsolatban rengeteg hamis tény él a köztudatban, melyek sokszor még a kutatók számára