Mátyás király és az Egyház | Konferencia

Térkép nem érhető el

Időpont
2018 nov 15.
10:00 - 18:00

Helyszín
MTA Pécsi Akadémiai Bizottság


Magyar Tudomány Ünnepe 2018 országos programsorozatához csatlakozva Mátyás király és az Egyház címmel tanácskozást rendez a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága. A rendezvény unikális jellegű, ugyanis e témakört korábban még nem tárgyalták önálló szimpózium keretében.

A korszak és a téma elismert szakemberei, valamint a pályájuk elején járó fiatal kutatók a Mátyás-kori egyházi kapcsolatok egy-egy szeletét középpontba állítva igyekeznek megrajzolni a kései középkor magyar egyháztörténetének körvonalait. Az egyes előadások betekintést nyújtanak – többek között – a magyar–szentszéki diplomáciai kapcsolatokba, érintik a magyarok római jelenlétét, a korszak klerikusainak műveltségét, a szerzetesrendi reformokat, valamint Mátyás király egyházi építkezéseit. A konferencia minden érdeklődő számára nyitott.

A konferencia Facebook-eseménye  ide kattintva, a részletes programja pedig ide kattintva érhető el.

Ezt olvastad?

2024. május 16-án rendezték meg a HUN-REN Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete szervezésében a Nemzetképek: Magyarok románokról, románok magyarokról a 19.