Szóra bírt csontjaink | Kiállítás-megnyitó

Térkép nem érhető el

Időpont
2018 febr 08.
17:00 - 19:00

Helyszín
Savaria Múzeum


2018. február 8-án 17.00 órakor nyílik meg a Magyar Természettudományi Múzeum Szóra bírt csontjaink című vándorkiállítása a Savaria Múzeumban.

A kiállítás célja, hogy bemutassa az antropológiát, a történeti embertani kutatásokat, azok célját és lehetőségeit, hogy megismertesse a látogatókkal a régen élt emberek mindennapjait, egészségi állapotát, betegségeit. Az arcrekonstrukciók segítségével megelevenítse a Magyarország területén élt emberelődök jellemző vonásait, megjelenítse a történeti korszakokban élt emberek arcvonásait, a köznépét csakúgy, mint az előkelőkét, köztük királyi családhoz tartozókét is. A kiállítás legyen segítője az általános és középiskolai oktatásnak, és nyújtson érdekes ismereteket a felnőtt közönségnek is.

A kiállítás látogatói maguk is tevékeny részesei lehetnek az embertani kutatásoknak, például egy medencecsontból megbecsülhetik a valaha élt embertársunk nemét, életkorát. Az összehasonlító combcsontok sorozatából, az antropológusok által használt képletekkel megbecsülhetik elődeink testmagasságát.

A kiállítás 2018. augusztus 31-ig tekinthető meg.

Helyszín: Savaria Múzeum (Szombathely, Kisfaludy Sándor utca 9., 9700)

Ezt olvastad?

A tavalyi év nyarán jelent meg Tóth Ferenc, a HUN-REN Bölcsészettudományi Kutatóközpont, Történettudományi Intézete kutatójának új könyve (Huszárok, határok, családok.