TRIANON 100 – Mindennapi Trianon? – Irodalmi művek

Térkép nem érhető el

Időpont
2020 okt 13.
17:30 - 20:00

Helyszín
K11 Kulturális Központ


A Publicus Intézet friss felmérése alapján a magyarok 83%-a szerint Trianon a magyar történelem legnagyobb tragédiája, 54%-uk szerint soha nem szabad belenyugodni a döntésbe. Ugyanakkor a ma élők közvetlen tapasztalatát a történeti eseményekkel legfeljebb az jelenti, hogy 36%-uknak van rokona a szomszédos országokban és 46%-uknak van határon túlról származó ismerőse, valamint közel 60%-uk szerint Trianon közéleti témává tétele politikai érdekeket szolgál.

Mi az oka akkor, hogy Trianon ilyen érzelmeket kelt?

A programsorozattal Trianon utóéletét és a trianoni trauma, valamint az ehhez kapcsolódó propaganda megjelenését kívánjuk bemutatni. Azért választottuk a mindennapokat, az irodalmat, a minket körülvevő tárgyak világát és az 1920-as években Trianon arcát jelentő menekülteket, mert alapvetően ezen keresztül formálódik, mit is gondolunk és érzünk Trianonról. A sorozat záró beszélgetésén a 100. évforduló tanulságairól beszélgetünk.

A létszámkorlát miatt a rendezvényen csak előzetes regisztrációt követően lehet részt venni.

Regisztrálni ezen a linken lehet.

Ezt olvastad?

John Sadovy (1925–2010) fotóriporter a Life nevű amerikai képes hetilap tudósítójaként érkezett Magyarországra 1956. október 29-én. November 1-jei távozásáig közvetlen