VI. HadTörténész Sörest – „Vivat Rákóczi!”

Térkép nem érhető el

Időpont
2019 szept 20.
19:00 - 23:00

Helyszín
HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum


Újra HadTörténész Sörest a Múzeumban!

A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket a Hadtörténeti Múzeum Márványtermébe a Rákóczi emlékévhez kötődő „Vivat Rákóczi!” Sörestre.

Az est folyamán három kiváló előadót hallgathatnak meg, akik a Rákóczi-szabadságharc kérdéskörébe fogják elkalauzolni a hallgatóságot.

Az első előadó Dr. Mészáros Kálmán, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum kutató történésze „Hőstettek és hétköznapok a Rákóczi-szabadságharcban” című előadásában a szabadságharc mindennapjaiba fogja beavatni a közönséget, majd Dr. Czigány István, a Hadtörténeti Intézet nyugalmazott igazgató-helyettese ismerteti „Aszimmetrikus hadviselés, aszimmetrikus politika a kuruc felkelés idején 1672-1711” cím alatt a kuruc sereg katonai kihívásait és problémáit. A rendezvényt Dr. Kis Domokos Dániel, az Országos Széchenyi Könyvtár munkatársának „Rákóczi Párizsban és környékén” előadása zárja majd.

Az est folyamán a hallgatóság is felteheti az előadóknak szánt kérdéseit, valamint a hagyományokhoz híven a Múzeum a „HadTörténész Sörest – TOTÓ” játék nyerteseinek különleges nyereményekkel is kedveskedik! Továbbá a jó hangulathoz nélkülözhetetlen söröket, italokat, sörkorcsolyákat a Budapesti Klisé Bár szolgáltatja.

Ezt olvastad?

Országos kulturális és történelmi versenyt rendez középiskolások számára a világ 52 országában működő Törökországi Maarif Alapítvány magyarországi intézménye, a Maarif