sörtörténet
Sörtörténeti barangolás térben is időben
Bart Dániel újságíró, a hazai kisüzemi sörfőzés és a sörfesztiválok kiváló ismerője nagyívű sörtörténeti munkában foglalta össze a sör kialakulásának történetét az őskortól egészen napjainkig. Nem árulunk el nagy titkot,
Dreher Antal, a „sörkirály”
Az 1810. június 7-én született, máig a sörök királyaként (azaz sörkirályként) emlegetett Dreher Antal nevét mindenki ismeri, az 1854-ben általa alapított Dreher Sörgyárak, valamint az éppen jubiláló Dreher Sörmúzeum és
„Múlatni akarok, hej, múlatni akarok!” – A sör sumer földön
Már az ősközösségek is ismerték azokat az erjesztett italokat, amiket gyümölcsökből, mézből és tejből nyertek. Viszont a különböző magvakból erjesztett vagy főzött ital, a sör, a történészek jelenlegi ismeretei szerint
Öt cikk az Osztrák-Magyar Monarchia konyhájáról
Mikor és hogyan alakult ki a mai magyar konyha? Mi volt Ferenc József kedvenc étke? Mivel foglalkozott Ferenc Ferdinánd, mielőtt Szarajevóba látogatott volna? E kérdésekre kereste a választ a Monarchia
Rövid magyarországi sörtörténelem
“A sör annak bizonyítéka, hogy Isten szeret minket és azt szeretné, hogy boldogok legyünk. ” – állítólag e szavakat mondta egykor Benjamin Franklin, míg valamivel korábban Luther Márton vélekedett ekképp: