Konferenciafelhívás: Hagyomány és megújulás Erdély történetében

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

A Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szövetsége és a Partiumi Keresztény Egyetem 2019. május 17–18. között Hagyomány és megújulás Erdély történetében címmel szervezi meg a IV. Erdélyi Történelemtudományi Doktorandusz Konferenciát.

A tanácskozás szakmai fórum kíván lenni a tágabb értelemben vett Erdély (beleértve a Partium és Bánság) történetével foglalkozó doktoranduszok, doktorjelöltek, PhD fokozattal rendelkező vagy annak megszerzése előtt álló fiatal kutatók, valamint MA hallgatók számára, tanuljanak vagy dolgozzanak romániai, magyarországi vagy bármely más ország egyetemén, illetve kutatóintézetében.

A szervezők célja, hogy lehetőséget teremtsenek az Erdély történetével foglalkozó fiatal kutatók számára, hogy interdiszciplináris megközelítésben mutathassák be és vitathassák meg eddigi kutatási eredményeiket. Ezért tudományterülettől függetlenül várják azoknak a személyeknek a jelentkezését, akik Erdély történetével kapcsolatos kutatásokat folytatnak.

Az elhangzott előadások írott változatait lektorált tanulmánykötetben jelentetik meg.

Jelentkezni 2019. május 1-ig, a konferencia honlapján található jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Weboldal: https://etkonferencia.wordpress.com

Jelentkezési felület: http://bit.ly/IVerdelyi_tori_konf

Helyszín: Partiumi Keresztény Egyetem, Nagyvárad.

Ezt olvastad?

A Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport 2024. május 2. és 4. között immár tizedik alkalommal rendezte meg hagyományos, egyháztörténeti konferenciával
Támogasson minket