Salamander – konferencia a történeti kutatás társadalmi céljáról és hasznáról

Térkép nem érhető el

Időpont
2019 ápr 11.
10:00 - 17:15

Helyszín
ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár


A Mika Sándor Egyesület ajánlója:

Ezen a konferencián módszertani kísérletet teszünk arra, hogy fiatal kutatókként megfogalmazzuk saját eredményeink tükrében: miért fontos és hasznos a társadalom számára a történelem kutatása.

Célunk, hogy megmutassuk a szakmabelieknek és a történelem iránt érdeklődőknek, miként tudjuk „társadalmasítani” szakmai értékeinket. Egyesületünk tagjai fiatal kutatók, tanárok, akik saját kutatott témájuk alapján keresnek közérthető példákat, hogy a történelemmel való foglalkozás egy közösség identitása szempontjából hasznos, ezért fontos tevékenység – akkor is, ha nem számszerűsíthető, és akkor is, ha hatása csak a következő generációban mutatkozik meg.

Egyetemi éveink egyik utolsó állomása ez a konferencia. Kifejezi ki azt, hogy mai fiatalokként azokhoz csatlakozunk, akik az egyetemen elsajátított értékeket, tudást és szemléletet nem csak szeretett szakmának, hanem közösségépítő hivatásnak tekintik.

Ezt olvastad?

Az utóbbi hetekben bejárta a sajtót a hír, hogy Kasza Péter és Petneházi Gábor megtalálták Gian Michele Bruto (latinosan Johannes Michael