Trianon arcai | Könyvbemutató

Térkép nem érhető el

Időpont
2018 jún 04.
14:00 - 15:30

Helyszín
Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára


A Magyar Nemzeti Levéltár 2018. június 4-én (hétfőn) 14.00 órai kezdettel könyvbemutatót tart, amelyen a Kunt Gergely, L. Balogh Béni és Schmidt Anikó által szerkesztett, Trianon arcai. Naplók, visszaemlékezések, levelek című kötetet ismertetik.

A könyvbemutatón köszöntőt mond Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója. A kötetet Romsics Ignác történész, az MTA rendes tagja, egyetemi tanár mutatja be.

A kötetről:

A Magyar Nemzeti Levéltár és a Libri Könyvkiadó közös kiadásában megjelent kötet korabeli naplókon, visszaemlékezéseken és más személyes jellegű, többségükben eddig kiadatlan történelmi forrásokon keresztül mutatja be az első világháború befejezését követő impériumváltások hatásait. A történelmi Magyarország legkülönbözőbb pontjairól arisztokraták és kisemberek, nők és férfiak, felnőttek és gyermekek, magyarok és más nemzetiségűek vallanak benyomásaikról, érzéseikről, valamint arról, hogy saját személyes sorsukban milyen változásokat hozott az 1918–1920 közötti időszak. Ugyanazt az eseménysort különböző szempontokból és eltérő élethelyzetekből szemlélve az olvasó előtt izgalmas kép rajzolódik ki a Monarchia felbomlását átélő társadalomról. A kötet összeállításában Veres Emese-Gyöngyvér mellett az Ablonczy Balázs által vezetett Trianon 100 MTA-Lendület Kutatócsoport hat tagja is közreműködött.

Helyszín: Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, Lovagterem (Budapest I. kerület, Bécsi kapu tér 2–4.)

Facebook-esemény: Trianon arcai – könyvbemutató

A könyv bővebb leírását itt találják.

Forrás: Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára

Ezt olvastad?

Lev Alekszandrovics Danyilkin (1974–) ukrán származású orosz író, újságíró, irodalomkritikus és műfordító, több életrajz szerzője, az orosz Nagy Könyv Díj