Heti ajánló 2017/14.

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

Hova menjünk az év 14. hetében? Programajánlónk a Naptárunkban található rendezvényeket ismerteti.

Hétfőn, április 3-án Nézz Kossuth szemébe! címmel szakmai nap lesz a Magyar Nemzeti Múzeumban, amely során a nemrég kiállított, Kossuth Lajost ábrázoló 1852-es dagerrotípiáról lesz szó. Az előadások után megtekinthető a Nézz Kossuth szemébe! című kiállítás. (Bővebben.)

Az MTA BTK Filozófia Intézet Társadalomfilozófiai vitakörének „Női kvóta” című beszélgetés-sorozatának első alkalmán Pető Andrea (CEU) Nők az akadémiai életben: hazai és nemzetközi helyzet és joggyakorlat című előadása hangzik el. (Bővebben.)

Kedden, április 4-én A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című filmet vetítik Szombathelyen, az Agora-Savaria Filmszínházban. A vetítés utáni beszélgetés vendégei Pálffy Géza, a „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport vezetője és Bárány Krisztián, a film rendezője (Bővebben.)

A VERITAS-estek sorozat huszonötödik vitáját a Budapesti Gazdasági Egyetemen rendezik meg, Ármentesítések, folyószabályozások a dualizmus korában címmel. A témát Hermann Róbert, a VERITAS Dualizmus-kori kutatócsoport vezetője moderálása mellett Fejér László, címzetes főiskolai docens, a Magyar Hidrológiai Társaság Vízügyi Történeti Bizottság elnöke és Kovács Kálmán Árpád történész, tudományos munkatárs mutatják be. (Bővebben.)

Szerdán, április 5-én az ANNO Filmklub – A II. világháború következő vetítésén a japán múltfeldolgozásról lesz szó.  A Politikatörténeti Intézetben Takahata Iszao: Szentjánosbogarak sírja című filmjét láthatják az érdeklődők. A vetítést követő beszélgetés vendége Fuchs Péter, médiakutató. (Bővebben.)

Péteken, április 7-én Strausz Péter (adjunktus, BCE) ad elő a kőolajipar múltjáról Százhalombattán, a Hamvas Béla Városi Könyvtárban, Az 1945–1990 közötti magyar kőolajipar vezetői és vezetői dilemmái címmel. (Bővebben.)

Ezek lesznek a következő hét programjai, kövesse velünk az eseményeket a továbbiakban is! Ne felejtsék, Naptár rovatunk hét közben is folyamatosan frissül, érdemes rendszeresen figyelni.

(Naptárunkba szívesen fogadunk minden történelemmel kapcsolatos, tudományos programot. E-mail címünk: info@ujkor.hu)

 

Ezt olvastad?

A 2024-es premiernaptárban még sok a homályos folt, de annyi már most látszik, hogy idén sem maradnak monumentális alkotások nélkül
Támogasson minket