Kérdőív egy történelmi szakszótár elkészítéséhez

Az alábbiakban Veres Violetta felhívását közöljük, aki egy kérdőív kitöltését kéri a történelem vagy történelemtanár szakos hallgatóktól és doktoranduszoktól. Az Újkor.hu örömmel segíti az értekezés (és ennek nyomán egy segédanyag) megszületését, bízunk benne, hogy minél több válaszadó szán időt a kitöltésre.

Íme a felhívás:
 
“Kedves Kitöltők!
 
A Károli Gáspár Református Egyetem Történettudományi Doktori Iskolájának hallgatója vagyok. A kérdőív eredményeit a doktori disszertációmban fogom felhasználni.
A kérdőív célja, hogy felmérjem a történelem, illetve történelemtanár szakos hallgatók idegennyelvű szakszövegekkel való találkozásának gyakoriságát, az idegennyelvű szakszövegekkel való munka során felmerülő problémáikat, szótározásai szokásaikat és nehézségeiket, valamint megoldási javaslataikat.
A kérdőív eredményei egy olyan hiánypótló produktum megszületését segítik elő, amely kifejezetten történelem szakos és történelemtanár szakos hallgatók, kutatók munkáját könnyíti majd meg.
Ezért kérem Önöket, fogjanak össze a szakmáért, és töltsék ki minél többen!
 
Köszönöm segítségüket!
 
Veres Violetta
KRE-TDI”
 
A kérdőív elérhető innen.

Ezt olvastad?

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszéke és Brazil Tudományos Központja 2022. szeptember 29-én és 30-án műhelykonferenciát szervez