Modernkortörténeti Doktorandusz Konferencia | konferenciafelhívás

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

Doktorandusz konferenciát szervez a Debreceni Egyetem a francia forradalom korától a 20. századig magyar és egyetemes történeti témákkal foglalkozó doktorandusz hallgatók számára.

A Debreceni Egyetem Történelmi Intézete és a Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskolája 2021 őszén hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az „I. Conferentia Debreceniensis Doctorandorum Iuvenum – Ókorral, közép-korral és koraújkorral foglalkozó doktoranduszok és doktorjelöltek konferenciája” című rendezvényét. Ennek folytatásaként 2022. április 29-én és 30-án rendezi az intézmény a Modernkortörténeti Doktorandusz Konferenciát.

A konferencia célja, hogy fórumot biztosítson az eredményeik bemutatására azoknak a doktorandusz hallgatóknak, akik a francia forradalom korától a 20. századig magyar és egyetemes történeti doktori kutatásokat folytatnak. A Debreceni Egyetem kezdeményezését az is motiválja, hogy az egymástól elszigetelten dolgozó Doktori Iskolákat is összehozza, fórumot és lehetőséget biztosítson a hallgatóik számára arra, hogy a szakmai kapcsolatok építése mellett a folyamatban lévő munkáikat, az őket érdeklő szakmai kérdéseket bemutassák egymásnak, és ezáltal új tapasztalatokat szervezve diskurzust is folytassanak róluk. A szervezők várják a magyarországi Doktori Iskolák külföldi hallgatóit is, illetve lehetőséget biztosítanak a magyar hallgatók számára is angol nyelvű előadás tartására. A rendezvényen tematikai megkötés nincs.

Jelentkezni a kerepeszki.robert@arts.unideb.hu e-mail címen lehet név, doktori iskola és évfolyam, és az előadás nyelvének megfelelő cím és maximum 1500 karakteres absztrakt elküldésével.

A konferencia teljes felhívása a linkre kattintva olvasható!

Ezt olvastad?

2024. március 23-án és 24-én a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetében mutatják be legfrissebb kutatási eredményeiket a középkorral foglalkozó hallgatók. A
Támogasson minket