Találkozzunk Ópusztaszeren!

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

A Belvedere Meridionale csapata immár hatodik alkalommal szervezi meg kedvenc nyári szakmai rendezvényünket, a Kárpát-medencei Fiatal Magyar Történészek Táborát Ópusztaszeren. Hogy miért szeretünk annyira ide járni? Azért, mert egyedülálló lehetőség arra, hogy három napot szakmai közegben töltsünk, megismerjünk új kollégákat szerte az országból és a határon túlról, ráadásul mindezt a tudományos konferenciák kimért légköre nélkül, nyáriasan laza környezetben tegyük.

A szervezők idén is várják a jelentkezőket, Kiss Gábor Ferenc felhívása itt olvasható:

www.belvedere-meridionale.hu

Kedves Kolléga Úr/Hölgy!

Tisztelt Történész Barátunk!

 

Ezúton tisztelettel meghívjuk az ez évben hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Kárpát-medencei fiatal magyar történészek táborába.

A tábor ideje: 2018. augusztus 23. – augusztus 26.

A tábor helyszíne: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és a Szeri Kemping (Ópusztaszer, Szoborkert 68.)

Az esemény hagyományos célja, hogy közel hozzuk egymáshoz a térség fiatal magyar történészeit, fórumot teremtsünk számukra. A szakmai kapcsolatok fejlesztése mellett fontosnak tartjuk a személyes kapcsolatok elmélyítését is.

A tábor rendezvényén lehetőség nyílik, hogy a résztvevők saját kutatási-érdeklődési területükből, általuk választott témából 20 perces tudományos előadást tartsanak

Előadással való jelentkezés esetén a jelentkezési lapon közölt adatok megjelennek a tábor ISBN számmal rendelkező absztrakt kötetében.

A tábor programbizottsága által elbírált előadások számára lehetőség nyílik, tanulmány formájában a Belvedere Meridionale referált, lektorált, tudományos szakfolyóiratban való publikálásra.

Az esemény védnökei: Dr. Habil Marjanucz László, Prof. Dr. Pászka Imre, Prof. Dr. Rácz Lajos, Prof. Dr. Szakály Sándor, Dr. Szegfű László CSc

A jelentkezők a mellékelt önéletrajz kitöltésével és a kissgf@jgypk.szte.hu e-mail címre küldésével regisztrálhatják magukat. Kérjük, hogy jelentkezését augusztus 8-ig küldje el a fenti email címre.

Az eseményt a Nemzeti Kulturális Alap támogatja. A támogatásnak köszönhetően a rendezvényen való részvétel az első 30 jelentkezőnek teljes egészében ingyenes (szállás, étkezés, programokon való részvétel, ajándékkönyvek).

 

Kiss Gábor Ferenc PhD

főszervező

Belvedere Meridionale

A jelentkezési lap és a programterv az oldal aljáról tölthető le.

Kedvcsinálónak pedig ajánljuk beszámolóinkat a 2014-es, a 2015-ös, a 2016-os és a 2017-es táborokról, valamint korábbi interjúnkat Kiss Gábor Ferenc főszervezővel. Találkozzunk Ópusztaszeren!

 

Ezt olvastad?

Mesterséges intelligencia, videójáték, társasjáték, gamifikáció, pedagógia: hogyan kötheti össze ezeket a fogalmakat a történettudomány? Erre is választ kaphattak a 2023.
Támogasson minket