„Evlija Cselebi Nyomában” – országos történelmi verseny

Oszd meg másokkal is:

Oktatás

Országos kulturális és történelmi versenyt rendez középiskolások számára a világ 52 országában működő Törökországi Maarif Alapítvány magyarországi intézménye, a Maarif Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium és a Corvinus Egyetem keretein belül működő Studium Generale Alapítvány.

A háromfordulós verseny során a diákok betekintést kapnak a török-magyar kultúrába, a török nyelvbe,  valamint megismerhetik a kora újkori harci eszközöket és művészeteket is. A vetélkedő során a tanulóknak szükségük lesz a problémamegoldó képességükre, kézügyességükre, tehát nem hagyományos értelemben vett tudásalapú vetélkedőt szervezünk.

A történelmi verseny a 2024-es török-magyar kulturális évad részeként valósul meg, és olyan szervezetek támogatják, mint a Gül Baba Türbéje Alapítvány vagy a Turkish Airlines. A jelentkezőket értékes nyeremények várják a különböző fordulók során, a fődíj pedig egy látogatás a Törökországi Maarif Alapítvány központjába. (A repülőjegyet igen, a szállást viszont nem tartalmazza a nyeremény.)

A jelentkezéseket február 29-ig várják az iskola honlapján.

Ezt olvastad?

Négy év után újra várja az érdeklődőket a Kárpát-medencei Fiatal Magyar Történészek Tábora! A Belvedere Meridionale Alapítvány hagyományos nyári eseménye
Támogasson minket