Heti ajánló 2017/30.

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

Bor és művészettörténet, sör és irodalomtörténet, múzeumi tárlatvezetés és régészeti oknyomozás. Izgalmas párosítások hete következik! Eheti programajánlónk Naptár rovatunk alapján.

Szerdán, július 26-án 18:00 órától újabb állomása következik a Magyar Nemzeti Galéria júliusi szerda esténként megtartott, Borszerda névre keresztelt rendezvénysorozatának, amelynek idei tematikus keretét a színek adják. Üde Zöld címmel most a Magyar Nemzeti Galéria épülete ad helyet az estének. Az tárlatvezetések és az esti előadás mellett a zenét a Hot Club IF Hungary szolgáltatja. Természetesen most is hűsítő borokkal várják a látogatókat. A tematikus tárlatvezetések, amelyek fókuszában ezúttal a zöld szín áll, a középkortól a kortárs művészetekig mutatják be a galéria különböző gyűjteményeit, illetve a Szenvedély és irónia. Meller Péter és a grafikai képzelőerő időszaki kiállítást. (Bővebben.)

Csütörtökön, július 27-én 19:00 órától a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára ad helyet Az Óda a sörhöz című irodalmi antológia bemutatójának, Király Levente szerkesztő részvételével. A bemutató során az otthoni sörfőzés rejtelmeiről és annak irodalommal való kapcsolatáról Mucha Attilával lesz beszélgetés.
Az esemény a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára irodalmi sorozatának első része, amely a József Attila Kör és a Szépírók Társasága támogatásával valósul meg. (Bővebben.)

Szombaton, július 29-én 17:00 órától a Magyar Nemzeti Múzeum szakemberei interaktív régészeti előadással egybekötött tárlatvezetést tartanak a múzeum új, Ige-Idők – A reformáció 500 éve című ideiglenes kiállításán. A tárlatvezetés után a múzeum régésze és antropológusa a sólyi református templom padlója alól 2009-ben előkerült két ölelkező csontváz rejtélyes esetét tárják fel interaktív előadásuk során. (Bővebben.)

Ezek lesznek a hét általunk ajánlott programjai, kövesse velünk az eseményeket a továbbiakban is! Ne feledjék, Naptár rovatunk hét közben is folyamatosan frissül, érdemes rendszeresen figyelni.
(Naptárunkba szívesen fogadunk minden történelemmel kapcsolatos, tudományos programot. E-mail címünk:info@ujkor.hu)

Ezt olvastad?

Megéri-e műtárgyhamisítónak lenni a mai világban? William Casement 2022-ben The Many Faces of Art Forgery – From the Dark Side
Támogasson minket