Heti ajánló 2017/5.

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

A jövő héten szó lesz a kárpátaljai magyarok 1944-es deportálásáról, az első világháború hadifoglyairól, a nők és a második világháború kapcsolatáról, a magyar történelem három meghatározó évszámáról (1867 – 1946 – 1956), továbbá átadják a Kubinyi András-díjat.

Heti programajánlónk a Naptárunkban található rendezvényeket ismerteti.

Hétfőn, január 30-án kerül sor a Kubinyi András-díj átadására a Budapesti Történeti Múzeum Gótikus termében. (Bővebben.)

Kedden, január 31-én lesz a Járom Kulturális Egyesület szervezésében folyó „Egy sötét folt az Észak-Alföld történetében: Gulág” című programsorozat zárórendezvénye a Málenkij robot – A kárpátaljai magyarok 1944-es deportálása című kiállítás megnyitója. (Bővebben.)

Szerdán, február 1-jén, a Politikatörténeti Intézet kínál érdekes programokat. A délután folyamán először megnyitják A háború (h)arcai – fikció és valóság című első világháborús kiállítást a Napvilág Könyves Galériában. A kiállítás az évekig hadifogolytáborokban elő katonákról szól. (Bővebben.)

Közvetlenül ezután, 18:00-kor kezdődik az Anno Filmklub második világháborús évadjának hetedik vetítése. A nő a világháborúban című rendezvényen Giuseppe Tornatore Maléna című filmjét láthatják a nézők. A filmről és a programról bővebben itt olvashat.

Csütörtökön, február 2-án a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára 11 órai kezdettel tartja a Levéltári Közlemények 2016. évi számának (1867 – 1946 – 1956) bemutatóját. A kötetben publikált főszerkesztőnk, Szőts Zoltán Oszkár és Kilátó rovatunk szerkesztője, Szeghő Patrik is. (Bővebben.)

Ezek lesznek a következő hét programjai, kövesse velünk az eseményeket a továbbiakban is! Ne felejtsék, Naptár rovatunk hét közben is folyamatosan frissül, érdemes rendszeresen figyelni.

(Naptárunkba szívesen fogadunk minden történelemmel kapcsolatos, tudományos programot. E-mail címünk: info@ujkor.hu)

 

Ezt olvastad?

2024. január 26-án mutatták be az Apple TV+ felületén a Levegő urai (Masters of the Air) című minisorozat első epizódját.
Támogasson minket