Heti Ajánló 2018/39.

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

Változatos és színes tudományos programokkal teli hét rendezvényeit ajánljuk figyelmükbe, közte a Kutatók Éjszakája programsorozatával. Kínálatunkban ezúttal budapesti és vidéki konferenciák, kiállításmegnyitó, könyvbemutató, műhelybeszélgetés, nemzetközi szimpózium, levéltári és irodalmi nap is helyet kapott, valamint folytatódik a Hadtörténelmi Délutánok rendezvénysorozata is.

Szeptember 24-én, hétfőn egynapos konferenciát tart a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltár, ahol az állományvédelem különböző területeiről szóló előadásokkal bemutatják be a restaurálással kapcsolatos tevékenységek aktuális kérdéseit és lehetőségeit. (Bővebben.)

Szeptember 26-án, szerdán 16.00 órai kezdettel nyitják meg a Változó terek. A Duna menti térség történeti térképeken, 1650-1800 című kiállítást a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpontjában. (Bővebben.)

Szeptember 26-án, szerdán 17.00-tól az MNL Országos Levéltára ad otthont Pető Andrea: Elmondani az elmondhatatlant című könyvének bemutatójára. (Bővebben.)

Szeptember 26-án, szerdán 17.00-tól a római elit túra első állomásaként a Kelet és Nyugat határán című kiállításban látható, II. századi kocsisír tekinthető meg a Magyar Nemzeti Múzeumban. (Bővebben.)

Szeptember 26-án, szerdán 17.00-tól a Politikatörténeti Intézetben a a 20. századi történelem egy fontos eseményének évfordulója, a müncheni egyezmény kapcsán tart előadást Székely Gábor. (Bővebben.)

Szeptember 26-30. között az MNL Fejér Megyei Levéltára ad otthont a 2016 után harmadik alkalommal megrendezendő FIN – Fehérvári Irodalmi Napok közösségi irodalmi fesztiválnak. (Bővebben.)

Szeptember 27-28. között a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár 25. alkalommal rendezi meg nemzetközi levéltári napjait. (Bővebben.)

Szeptember 27-28. között kétnapos konferenciát szerveznek a Magyar Tudományos Akadémián, ahol a résztvevők az 1716–1718. évi török háború eseményeit és a békekötés közép-európai hatásait veszik górcső alá. (Bővebben.)

Szeptember 27-28. között Pécsett rendezik meg az Egyházi társadalom a 18. századi Magyarországon című konferenciát. (Bővebben.)

Szeptember 27-28-án a Magyar Tudományos Akadémia ad helyet az MTA-PPKE Vatican Historical Research Group és az University of Tuscia DISUCOM kétnapos nemzetközi szimpóziumának, melynek címe The Agents of foreign Communities and European-American States in Rome. (Bővebben.

Szeptember 28-29-én az MNL több vidéki levéltár készül változatos programokkal a Kutatók Éjszakája alkalmából: az MNL Békés Megyei Levéltára (Bővebben.), az MNL Csongrád Megyei Levéltára (Bővebben.), és az MNL Nógrád Megyei Levéltára (Bővebben.).

Szeptember 29-én, szombaton délután folytatódik a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum “Hadtörténelmi Délutánok” rendezvénysorozata. (Bővebben.)

Ezek lesznek a hét általunk ajánlott programjai, kövesse velünk az eseményeket a továbbiakban is! Ne feledjék, Naptár rovatunk hétközben is folyamatosan frissül, érdemes rendszeresen figyelni.

(Naptárunkba szívesen fogadunk minden történelemmel kapcsolatos, tudományos programot. Email címünk: info@ujkor.hu)

Ezt olvastad?

Az Újkor.hu szerkesztőségében személyi változások történtek, amelyek nyomán csapatunk megújult 2024 tavaszán. A lényeget röviden szeretném összefoglalni olvasóink számára az
Támogasson minket