Út (elágazások) | Konferenciafelhívás

A MTA II. világháború története albizottság Út (elágazások) címmel nemzetközi konferenciát szervez. A konferencia középpontjában a német megszállástól a magyarországi harcok befejezéséig tartó időszak áll.

A konferencia szervezői várják azokat a kutatókat, előadókat, akik első sorban a magyar társadalom nyilas terror alatt elszenvedett traumáival foglalkoznak, vagy kutatásuk hozzájárul az 1945 áprilisát követő társadalmi, gazdasági változások megértéséhez, megismeréséhez. Emellett a szervezők a külön szekcióban terveznek foglalkozni a háború lezáró, és a béke első szakaszának nemzetközi összefüggéseivel is.

A konferencia időpontja: 2022. május 6-7.

A jelentkezéseket 2022. március 20-ig várják e-mailben, az magyarorszag1944-1945@gmail.com címre. Az előadásokra 20 perc áll rendelkezésre, a konferencia nyelve magyar. A szervezők első sorban új kutatási eredményeket felvonultató előadásokat várnak.

A jelentkezés a következőket tartalmazza:

 Jelentkező neve, e-mail címe

Intézmény

Beosztás

Bemutatkozás (max. 1200 karakter –szóközzel)

Előadásának címe (magyar és angol nyelven)

Absztrakt (800-1000 karakter –szóközzel) (magyar és angol nyelven)

Kulcsszavak (4-5 szó) (magyar és angol nyelven)

Az Úz (elágazások) konferencia logója

Ezt olvastad?

Az ELTE BTK Történelemtudományi Doktori Iskola hallgatói és az ELTE Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ Történelem Tanszéke országos konferenciát szervez 2023