Út (elágazások) | Konferenciafelhívás

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

A MTA II. világháború története albizottság Út (elágazások) címmel nemzetközi konferenciát szervez. A konferencia középpontjában a német megszállástól a magyarországi harcok befejezéséig tartó időszak áll.

A konferencia szervezői várják azokat a kutatókat, előadókat, akik első sorban a magyar társadalom nyilas terror alatt elszenvedett traumáival foglalkoznak, vagy kutatásuk hozzájárul az 1945 áprilisát követő társadalmi, gazdasági változások megértéséhez, megismeréséhez. Emellett a szervezők a külön szekcióban terveznek foglalkozni a háború lezáró, és a béke első szakaszának nemzetközi összefüggéseivel is.

A konferencia időpontja: 2022. május 6-7.

A jelentkezéseket 2022. március 20-ig várják e-mailben, az magyarorszag1944-1945@gmail.com címre. Az előadásokra 20 perc áll rendelkezésre, a konferencia nyelve magyar. A szervezők első sorban új kutatási eredményeket felvonultató előadásokat várnak.

A jelentkezés a következőket tartalmazza:

 Jelentkező neve, e-mail címe

Intézmény

Beosztás

Bemutatkozás (max. 1200 karakter –szóközzel)

Előadásának címe (magyar és angol nyelven)

Absztrakt (800-1000 karakter –szóközzel) (magyar és angol nyelven)

Kulcsszavak (4-5 szó) (magyar és angol nyelven)

Az Úz (elágazások) konferencia logója

Ezt olvastad?

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PTE BTK) és Egyetemi Levéltára, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Akadémiai Bizottsága
Támogasson minket