ElBeszélő podcast ajánló

Oszd meg másokkal is:

Aktuális

Új történelmi és közéleti podcast indul a héten a TheHistoryGeek YouTube-csatornán elBeszélő címmel. A háromhetente jelentkező epizódokban történészekkel, a történettudományhoz, valamint a YouTube-csatorna profiljához kapcsolódó, érdekes személyiségekkel találkozhatnak a nézők és a hallgatók.

Az ElBeszélő podcast készítőinek Lengyel Ádámnak, Dávid Benjáminnak, Csapó Fanninak, Mezey Bencének és Berczeli-Nemcsényi Alexnek célja, hogy az érdeklődők jobban megismerkedjenek olyanokkal, akik a mindennapi, de legalábbis a szakmai életben és az ismeretterjesztés terén is a hasznos tudás minél szélesebb elterjesztésén munkálkodnak. A szerkesztők célja, hogy bemutassák azt, hogy a szakmai és hétköznapi élet közötti választóvonal mégsem olyan vastag, mint azt sokan gondolják.

Az első podcast résztvevői: Dávid Benjámin, Szőts Zoltán Oszkár és Lengyel Ádám

Az első epizód vendége Szőts Zoltán Oszkár, az Újkor.hu főszerkesztője, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága Hivatalának tudományos főmunkatársa lesz, akivel Dávid Benjámin és Lengyel Ádám többek között pályájáról, az Újkor.hu-ról, illetve a történelmi tematikájú videójátékokról, és az önmenedzselés fontosságáról, fognak beszélgetni. A második epizód vendége pedig Fejes János, azaz Doktor Metál lesz, akivel a metál zenéről, a mitologikus metálról és annak kutatásáról beszélgetnek majd a szervezők, míg a harmadik adásban Gergácz Rebeka, a Föld, kaland, ilyesmi blog alapítója lesz a vendég, a téma pedig a régészet lesz.

A podcast későbbi tervei között szerepelnek olyan vendégek és témák is, akik nem a történészszakmát vagy a kapcsolódó területeket képviselik, viszont érdekesek lehetnek a csatorna követői, de akár a történészek számára is. Ezzel is igyekeznek a készítők szélesítve a műsor perspektíváját, és színesíteni a tudományos világot a nézők felé.

Amennyiben felkeltette érdeklődését, akkor nincs más teendője, mint pénteken meghallgatni a csatorna podcast-beszélgetését. Az első epizód október 1-jén, 14 órától érhető el a YouTube-on, illetve a podcast platformokon.

 

 

Ezt olvastad?

2024. január 26-án mutatták be az Apple TV+ felületén a Levegő urai (Masters of the Air) című minisorozat első epizódját.
Támogasson minket