Felhívás fiatal kutatóknak középkori lengyel-magyar kapcsolatok témájában egy nemzetközi konferenciára

Megszokott hétfői naptár rovatunkban ezúttal nem csak a hét történeti eseményeire hívjuk fel a figyelmet – melyekről eseménynaptárunkból tájékozódhatnak – hanem egy őszi nemzetközi konferenciát ajánlunk olvasóink figyelmébe.

2015. október elseje és másodika között kerül megrendezésre a Történészcéh Egyesület, a Pécsi Tudományegyetem Történettudományi Intézete, a Középkori és Koraújkori Történeti Tanszék és a lublini Marie Curie-Skłodowska University közös szervezésében egy nemzetközi konferencia a középkori lengyel-magyar kapcsolatok történetéről. A konferenciát a Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége és a PTE BTK HÖK támogatja.

Anjou Nagy Lajos király lengyel-magyar egyesített címere és a patkót átharapó strucc Gelre herold ábrázolásában

Kép forrása: Wikipédia

A konferenciára várják a lengyel-magyar kapcsolatok középkori történetével foglalkozó fiatal kutatók, doktoranduszok, hallgatók jelentkezését. Kiemelt szerepet kapnak a programban az államelméletek, az írott forrásokkal kapcsolatos problémák, politikai vagy kultúrtörténeti események, a lengyel-magyar történelemben meghatározó személyekkel kapcsolatos kérdések. A konferencia munkanyelve angol. A szervezők a jelentkezők számára ellátást és szállást biztosítanak, illetve tervezik a konferencián elhangzott előadásokból készült tanulmányok kötetben történő publikálását. A felhívás itt tekinthető meg.

Ezt olvastad?

Mikorra esnek az ünnepek és a magyarországi emléknapok 2024-ben? Milyen jelentősebb kerek évfordulók várhatók? Ezeket a kérdéseket minden évkezdet előtt
Támogasson minket